onsdag den 11. marts 2015

Review af No Ass/Face 3in1 skærm

No Ass/Face har på det seneste bredt sig til at blive kendt af flere og flere mennesker. Dette er bl.a. resultatet af magten fra de sociale medier. Flere spørgsmål kommer næsten altid med mængden af folk der kender produktet. Jeg vil prøve at besvare så meget som muligt gennem dette review.

Hvad kan den? Hvordan ser den ud? Hvad er alle de linjer? Hvordan monterer man den? Hjælper den overhovedet? – det er mange af de spørgsmål som folk ikke ved, eller selv har regnet ud.




Idéerne bag

3in1 blev skabt som No Ass/Face’s første produkt, og nok også deres ”nøgleprodukt”, antydet til deres navn, som ligger meget op af idéen konceptet i 3in1 skærmen.

Konceptet i sådan en type skærm her, er at den ikke skal veje ½ kilo, fylde, se dum ud, og faktisk kunne lige det, som en skærm er lavet til. Når du har dine store SKF skærme som sidder enten under gaflens krone, eller er fastspændt om din saddelpind, så vejer de en masse, samler meget mudder og dækker ikke meget af det mudder som din cykel få på sig. Du skal bruge tid på rengøring alligevel.

Én af de ting der har spillet ind for designerne har klart været, at de ikke kunne få ”en lille skærm, som var stor nok” – så derfor sætter man da bare nogen i produktion, når andre fabrikanter ikke gider lave nogen, som man gider bruge. Her må jeg give dem ret, fordi jeg oplever tit at de andre ikke har været lange eller brede nok. Designerne har været så geniale at lave skærmen så bred, at den dækker for dine pakninger på din gaffel, så du undgår dine inderben kører op og ned i jord og derved skåner din forgaffel. Dertil skal jeg tilføje, at jeg ikke ved om det er med vilje eller tilfælde, men dejligt er det!



Specifikationer

Nogle af de specifikationer som den ellers så enkelte skærm har:
  • Det er en lille, men effektiv skærm som tager alt det mudder, som flyver i samme retning som dit ansigt. Du kan praktisk talt køre uden briller, hvis du altså ikke er for fimset og græder når du kører mere end 15 km/t.
  • Den er designet som forskærm, placeret under forgaflens bro. 
  • Længden på selve skærmen er grundet designerne ikke har ment at en kortere version dækker nok hvis du bl.a. kører 29” Enduro.
    • Udover det kan den anvendes som bagskærm, for at tage evt. sprøjt der kunne komme. Det kræver lidt fantasi og det rette stel.
  • Skærmen har 3 former – deraf navnet 3in1
    • Det er hvad linjerne er til for. Den kan klippes til efter alt behov – f.eks. hvis du ikke har brug for den skal være så lang.
    • Den sidste form, som skærmen har, er en lille ”flap” der kan monteres under sadlen, ligesom deres ”Tounge”. Den primære forskel på de to skærme som kan monteres under sadlen er klart størrelsen. ”Tounge’en” er mindst, og mere Racer/Cyclo X anvendt.
  • Monteres med 7 strips
    • Der er lavet 7 huller til strips, men jeg har god erfaring med både 4, 5 og 6, så det er ikke et problem eller en fejl kun at køre med 3 eller 4.
  • 3in1 kan anvendes til følgende grene:
    • Cross-Country (XC)
    • Trail
    • All-Mountain/Enduro
    • Freeride
    • Downhill
    • Four Cross (4X)
    • Faktisk - monter den hvor du har lyst. Tvivler lidt på at der er plads under en racer gaffel
  • Dansk produkt – rettere sagt, så er det et lokalt produkt. Danmark er lokal, og ikke verdensbredt - det vil sige, at det er et firma du burde støtte op om!
  • Lavet af genbrugs plast
    • Her har designerne rigtigt været ude, at gå med brede skuldre, da de som nok den eneste ”mini-skærms producent” har spillet på etiske overvejelser, da de bestemte sig for hvilken type plast til de ville bruge. Det plast skærmen er lavet af kaldes Polypropylen.
Hvordan den bliver monteret, det på designerne selv fortælle dig. Dette kan ses på deres hjemmeside.



Personlige Holdninger

Skærme er ikke altid den pæneste på en cykel, og det er nok en fælles holdning, som kommer fra de ”store” skærme som vejer mere og nærmest er mere i vejen end til fordel. Når det så er sagt, så er det her ikke en skærm der irriterer mig på nogle punkter. Jeg prøver, at se blikket på den her skærm fra alles synspunkt. For at have flere synspunkter på sagen, så har jeg selvfølgelig testet den og flere skærme på både og fully og hardtail i mange forhold – fra alperne til danske XC forhold.
Som det kan ses på billedet, så har jeg ikke klippet min til der.


Man ligger næsten ikke mærke til den! 

Positivt: 

Meget af det relevante, som jeg har skrevet under specifikationer. Det er en skærm som dækker nok til at du (næsten) ikke får et beskidt ansigt. Jeg har kørt med mange mindre versioner, mange andre mærker osv., men næsten ingen andre end denne her er så idiotsikker. Mange skærme ser identiske ud, men det er altså millimeter til forskel som gør, at du er lidt længere ude af mudder zonen
Den er let at monterer, og det er ret "stabilt" at den er stripset med 7 strips.
Udover det, så er det fedt at se nogen der vælger at lave én skærm, som man kan bruge i flere forhold.


Negativt: 

Nogen vil anse den for at være for lang, og måske sige, at den blafrer på hårde nedkørsler – men når du så i forvejen er i gang med at klippe den til sin ”anden form”, så kan du jo lige tage 2 mm i spidsen af den.
Udover det, så kan man mene der er for meget grafik på den – så er det godt der er 2 sider af den, hvor den anden, som du plejer at vende nedad, er helt sort.
Sidst, men ikke mindst, så kan man kommentere udvalget af farver. Jeg er dog overbevidst om de nok skal komme, og at det nok handler mest om ”supply and demand”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar